Kysy kysymyksiä kameroista

[dwqa-submit-question-form]

3 thoughts on “Kysy kysymyksiä kameroista

 1. Ritva Rajander

  Hei , miten saan otettua liikekuvia Olympus Pen Mini E-PM2 kameralla ? Pojan pelikuvissa on paljon haamumaisia vääristyksiä , ei tunnistettavia ihmisiä . Tosin ihan normaali tilannekuvakin , esim. juhlissa on pilalla jos joku liikahtaa , hieman vanhanaikaista , kuin vuosisata sitten että kaikkien pitäisi jähmettyä kuvaan että se onnistuisi .Varmaan jonkinlaisella asetuksella tilanne korjaantuisi ? Tämän kameran laitoimme juuri sen vuoksi että saisimme kivoja kuvia lapsen peleistä ja muista tilanteista mutta jälki on huomattavasti huonompi kuin vanhalla pokkarilla vaikka kameraa myydään liki järkkärin vastaisena . terv.Ritva Rajander

 2. Mikko

  Hei Ritva,

  Olympus E-PM2 kamerassa on Scene (SCN) tila, josta voi valita Sport tilan urheilukuvauksiin. Tämä voi auttaa ongelmassa. Muuten tilanteeseen auttaa nopeampi suljinaika, sekä mahdollisesti herkkyyden (ISO) korottaminen. Tilanne vaikuttaa paljon siihen, millä asetuksilla tulee onnistuneita kuvia, mutta kun kyseessä on nopea liike, vaatii se nopean suljinajan, sekä toisaalta myös riittävästi valoa, jotta kuvat ei alivalotu.

  Sisäkuvissa on vähän sama ongelma, vaikka liikkeet eivät olekaan yhtä nopeita, kuin urheilutilanteissa. Sisällä tarvitaan valovoimainen objektiivi, jotta saadaan riittävästi valoa ja sitäkautta lyhyt suljinaika, joka pysäyttää liikkeen. Toinen vaihtoehto on käyttää salamaa. Salama kannattaa valita siten, että siinä on käännettävä välähdyspää, jolloin valo voidaan heijastaa mahdollisuuksien mukaan katon tai seinien kautta, jotta saadaan mukavampi pehmeä valaistus.

 3. Marika

  Hei Mikko!

  Minulla on Canon 70D kamera ja kuvaan lähinnä sukujuhlia ja yleensä sisätiloissa. Kannattaisiko vaihtaa linssit Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM ja Sigma 10_20 mm 1:4-5.6 DC HSM yhteen Canon EF-S 17-55mm F/2.8 IS USM objektiiviin? Olisko tämä viimeksi mainittu hyvä sisätiloihin? Olisiko se ok peruslinssi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *