Taustaa

Jarjestelmakamera.fi:tä kirjoittaa Mikko Saari. Olen tamperelainen yrittäjä ja valokuvaajana harrastaja. Työskentelen Painava sana oy:ssä.

Kaupalliset periaatteet

Jarjestelmakamera.fi on kaupallinen projekti: tienaan rahaa, mikäli ostatte kameroita sivuston linkkien kautta. Suuria rahoja tällä projektilla ei tehdä, teen tätä myös siksi, että olen kiinnostunut aiheesta.

Olen riippumaton kameravalmistajista. Olen saanut kameravalmistajilta kameroita lainaan arvostelujen kirjoittamista varten, mutta mielipiteitäni ei kahden viikon kameralainalla osteta. Toki toivoisin, että ostaisitte kameroita, mutta jos testaamissani kameroissa on puutteita, kerron niistä.

Arviointiperusteet

Arvioin kameroita harrastajan näkökulmasta. Minun nähdäkseni järjestelmäkamerat ovat nykyään kuvanlaadultaan kaikki riittävän hyviä, joten erot löytyvät muualta. Kyse on vain siitä, mikä on riittävän hyvä ja monipuolinen kamera haluttuun käyttötarkoitukseen ja toivottuun budjettiin: toivon voivani auttaa tällaisen sopivan kameran löytämisessä.

Pidän peilittömiä kameroita positiivisena kehityssuuntana, enkä ole erityisemmin kiinnostunut täyden kennon kameroista. En paheksu edullisia kameroita, enkä halveksu kittiobjektiiveja.

Oma kamerani on Olympus OM-D E-M5. Aloitin kuvausharrastukseni Canonin EOS 550D:llä, jonka vaihdoin Olympukseen noin vuotta myöhemmin. Olympukseen olen ollut erittäin tyytyväinen, enkä ole vielä kohdannut omiin tarkoituksiini paremmin sopivaa kameraa.

9 vastausta artikkeliin ”Taustaa

 1. Jari Alaranta

  Moi,

  Mitä mieltä olet Samsung NX-1000:sta ? Oletko päässyt tällaista testaamaan ? Olin kauan Canon 600d:n kannalla mutta nyt olen lueskellut paljon arvioita ja monet hehkuttavat tämän Samsungin puolesta.

  T.
  Jari

  Vastaa
 2. Sampo Lavikka

  Hei!
  Olen ostamassa muutaman päivän sisällä ensimmäistä järjestelmäkameraani. Kuvaushistoriaa digipokkarilla. Canonin 1100D on kiikarissa. Minkälaisen arvostelun antaisit, saako perusjantterikin hyviä kuvia vaikkei kunnolla kameroita tunnekaan? ”mukana 18-55 mm objektiivi”
  Siis häh? Tuleeko se mukana, ja minkälainen objektiivi siinä itsessään on?

  Vastaa
  1. Mikko Saari Artikkelin kirjoittaja

   Sampo, se on järjestelmäkamera, ei siinä itsessään ole mitään objektiivia. Siksi mukana tulee heti paketissa tuo kittiobjektiivi, jotta kameralla ylipäätään pystyy kuvaamaan.

   1100D on ihan hyvä aloittelijan kamera.

   Vastaa
 3. Hanne Korhonen

  Hei

  Olympus OM-D E-M5 kiinnostaa kovasti, toisena vaihtoehtona on Canon EOS 70D. Näitä ei kannata vertailla, mutta voistko kuitenkin laittaa muutaman plussan/miinuksen?

  Vastaa
  1. Mikko Saari Artikkelin kirjoittaja

   Minä ottaisin Canonin, koska vaikka Sony onkin hyvä kamera, objektiivi- ja lisävarustevalikoima on vaatimattomampi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>