Sony

Sonyn logoSony on monialainen yritys, josta useimmille ei varmastikaan ensimmäisenä tule mieleen kamerat. Vuonna 1946 perustettu yritys ei olekaan mikään perinteinen kameravalmistaja, vaan julkaisi ensimmäisen CyberShot-kameransa vasta vuonna 1996. Siitä huolimatta Sony on maailman kolmanneksi suurin kameravalmistaja Canonin ja Nikonin jälkeen.

Sony ei siis ole koskaan valmistanut filmikameroita, vaan aloitti suoraan digikameroista. Järjestelmäkameramarkkinoille Sony tuli vuonna 2006 ostamalla Konica Minoltan, jonka kamerat brändättiin Alpha-sarjaksi. Vuonna 2010 Sony julkaisi ensimmäiset peilittömät NEX-mikrojärjestelmäkamerat.

Alpha

Sonyn Alpha on melko vähän tunnettu, mutta teknisesti varsin pätevä järjestelmäkamerasarja. Kameran erikoisuutena on STL-tekniikka, joka perustuu peiliin, joka hajottaa osan valosta kennolle ja osan tarkennusta varten. Vaikka kyseessä onkin peilijärjestelmäkamera, siinä ei ole perinteistä kääntyvää peiliä. Kamera käyttää elektronista etsintä.

NEX

NEX-kameroita on kolmea eri sarjaa: 3, 5 ja 7. Seiska on edistynein ja kallein malli, jossa on laajimmat ominaisuudet, muun muassa sisäänrakennettu etsin. Viitonen on kehittyneiden harrastajien malli ja kolmonen on suunnattu aloitteleville harrastajille.

Yksi NEXien erikoisuus on mikrojärjestelmäkameraksi verrattain iso kenno: NEXit käyttävät APS-C-kokoista kennoa, jollainen löytyy useimmista peilijärkkäreistä. Peilittömissä mikrojärjestelmäkameroissa on useimmiten pienempi kenno, jotta kamerasta saadaan pienikokoisempi.

 • [sonynex5t type=”review”]Sony NEX-5T[/sonynex5t]

2 thoughts on “Sony

 1. Timo Kaipio

  110 € maksoin Sony Cyper-Shot DSC-F828 kamerasta. Missä on Carl Zeizz merkkinen linssi. Linssissä on merkinnät 2 – 2,8 / 7,1 -51 sitten punaisella T* merikintä. Ostin sitten siihen 16GB muistikortin.
  Menikö rahani hukkaan? Onko tuo aloitteloijalle sopiva järjestelmäkamera. Niin ja kamera on vain 8 Mega pixeliä.
  Käyttöohjeita minulla ei ole. Mistähän saisin hankittua ne?Niin ja huomasin linssin ulkoreunassa merkinnän, HAMA HTMC-SKY 1A (LA+10) M58. Voiko tuollaiseen vaihtaa linssiä?

 2. Mikko Saari Artikkelin kirjoittaja

  Timo, tuo on melkein 15 vuotta vanha kamera. Ei ole järjestelmäkamera ollenkaan, vaan isokokoinen pokkarikamera, joka oli lajinsa huippua vuonna 2004. Nykyään… no, sanotaan näin, että samalla rahalla olisi saanut tuoreempaakin tavaraa, joskaan ei luultavasti järkkäriä, käyttökelpoisten järkkärien hinnat tuntuvat alkavan noin 200 eurosta.

  HAMA HTMC-SKY lienee UV-suodatin, eli objektiivissa on suodatinkierre. Objektiivia tuohon ei kuitenkaan pysty vaihtamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *