Ensimmäistä järjestelmäkameraa hankkimassa

Kaikki kysymyksetEnsimmäistä järjestelmäkameraa hankkimassa
Ville Puumala asked 1 vuosi ago

Moi Mikko!
Olen kuvannut kymmenisen vuotta Olympuksen E-510:lla, jossa on ollut objektiivina paketin mukana tullut 14-42mm, 1:3.5-5.6. En oikeastaan tiedä mitä tuo numerosarja tarkoittaa, kun olen kuvannut itsekseni ilman teknistä tietämystä tai kiinnostusta, mutta nyt kamera alkaa olla kaikkinensa siinä kunnossa, että vaihtaminen on ajankohtaista, mutten osaa lähteä ottamaan selvää mikä olisi minulle hyvä malli (tai merkki). Nykyisestä kamerasta olen tykännyt, mutta olisi ehkä kiva kokeilla jotain uuttakin? Rahaa on tällä hetkellä runkoon+objektiiviin laittaa n. 1000€, ja myöhemmin suunnitelmissa olisi hankkia pari-kolme muuta objektiivia sen ”perusobjektiivin” kylkeen.
Kuvaan paljon rokkikeikkoja, eli paikat ovat hämäriä, ahtaita, ja kohteet liikkuvia. Pienillä klubeilla kohteet ovat alle kahden metrin päässä, isoimmilla ehkä 5-10 metrin. Ehkä on kameran asettamien rajoitusten syytä, mutta otan paljon muotokuvamaisia kuvia, joissa tapahtuu vähän ja mustaa on paljon. Salamaa en tykkää erityisemmin käyttääja, mutta videokuvausmahdollisuutta olen kaivannut. Kameran paino ei ole ongelma. 
Linkeistä näet pari kuvaa viime kesältä, jotka ehkä edustavat molemmat sitä mitä olen viime vuodet tehnyt.
Millaista settiä sinä voisit minulle näillä tiedoilla suositella? Kiitos jo etukäteen!
-Ville Puumala
 
http://imgur.com/m2HIeAf Kesä @ Ilosaarirock 2016
http://imgur.com/t4zR2A1 Teksti-Tv 666 @ Ilosaarirock 2017


There is no ads to display, Please add some
1 Answers
Mikko Saari answered 1 vuosi ago

Jos pidät tuosta nykyisestä Olympuksesta, katselisin uudempia Olympuksia. Järkkärimäisempää kuvausotetta tarjoavat E-M5 ja E-M10, noista on vähän eri malleja, mutta kaikki ne ovat hyviä, käyttökelpoisia kameroita. Objektiivitarjontakin on hyvää, vaikka ei ihan Canonin tai Nikonin veroista olekaan.
 
OM-D E-M10 Mark II -kitti irtoaisi 600 eurolla, joten jäisi vähän objektiivivaraakin. Objektiiveja valitessa kannattaa silmäillä nykyisiä kuvia: katso niitä kuvia, joista pidät eniten, ja tutkaile millaisella polttovälillä olet niitä kuvannut. Jos joku tietty polttoväli esiintyy usein, voisi harkita siihen sopivaa kiinteän polttovälin objektiivia.
 
Micro 4/3 -järjestelmään runkoja tekee myös Panasonic, nekin ovat oivallisia. Olympuksen etuna on rungossa oleva vakaaja, mutta Panasonicitkin ovat hyviä. Panasonic on ehkä askeleen edessä videohommissa, mutta kyllä Olympuksetkin videokuvaukseen käyvät.


There is no ads to display, Please add some
Your Answer

18 + 5 =